Поганий запуск М44 після простою
Всім привіт!
Прошу допомоги у вирішенні проблемки, яка вже мені встигла надокучити))
Суть в тому, що машина після довгого простою перший раз погано заводиться (наприклад з ночі). Десь 4-5 сек кручу стартером, або 2 рази по 2-3 сек. Практично завжди одинаковий проміжок часу.
Після того як завелась, якщо заглушити то наступний пуск миттєвий.
Раніше ця проблема проявлялася рідко, потім все частіше, а тепер кожного дня.
Маю підозри на ДПРВ або ДТОЖ. Від пори року не залежить (літом при +30 такий самий перший пуск).
Е36, 98 р, МКПП, М44.
насос
[quote="BMW_3xx_i":nxw62z7h]насос[/quote:nxw62z7h]

клапан обратки на нем не держит.
я где-то тоже 3-5 сек кручу.
Но есть какая-то периодичность. Бывает на холодную какое-то время сразу схватывает (буквально моментально), а бывает пару месяцев вот так с 3-4 секунды хватает.
Я думал это как-то с фазами ГРМ связано чисто конструктивно. Слышал 44-й мотор этим грешен )
[quote="an391":297f3c5p][quote="BMW_3xx_i":297f3c5p]насос[/quote:297f3c5p]

клапан обратки на нем не держит.[/quote:297f3c5p]

[quote="troiak":1bklojvm][quote="an391":1bklojvm][quote="BMW_3xx_i":1bklojvm]насос[/quote:1bklojvm]

клапан обратки на нем не держит.[/quote:1bklojvm]

[/quote:1bklojvm]
и шо насос менять или там клапан этот можно подправить (заменить)?
Клапан в насосе,нужно менять сам насос,у меня 2 раза такое было.
можешь проверить сам насос рабочий или нет,возьми маленький клапан вот такой
http://dnepr-auto.dp.ua/catalog.php?id=8318,поставь его на выходе с насоса,он не будет давать бензу сливаться в бак.если заведется без продлем после длительного простоя.значит насос 100%
Добродії, дякую за активність в темі та за підказку!
Такий варіант взагалі не розглядав. А де той клапан там стоїть? А то насос колись діставав з бака, дротик підпаював до датчика, а от клапана того не запам"ятав. Чи то він десь в самому насосі стоїть?
Доречі тиск на заведеній машині провіряв на рампі. 3 бара на холостому, 3,5 при знятті вакуумного шланга з клапана на рейці. Тут ніби ок.
Компресія на холодно 14 всюди. Жору масла нема.
Провірити клапан в насосі можна тільки установкою додаткового клапана, який не буде давати бензину стікати назад в бак?
Отэта?
[img:17b2qn3n]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160227/9e0e778ff4d5d8859df6ba4c5389b65a.jpg[/img:17b2qn3n]
Kulichok, це, наскільки я знаю, регулятор тиску палива. А зворотній клапан я так зрозумів з попередніх дописів стоїть в самому насосі.
Чи що ви мали на увазі, запитуючи "Отэта?" ???
Ну я спросил шоб самому понимать
[quote="Vaski":3q216g4q]Добродії, дякую за активність в темі та за підказку!
Такий варіант взагалі не розглядав. А де той клапан там стоїть? А то насос колись діставав з бака, дротик підпаював до датчика, а от клапана того не запам"ятав. Чи то він десь в самому насосі стоїть?
Доречі тиск на заведеній машині провіряв на рампі. 3 бара на холостому, 3,5 при знятті вакуумного шланга з клапана на рейці. Тут ніби ок.
Провірити клапан в насосі можна тільки установкою додаткового клапана, який не буде давати бензину стікати назад в бак?[/quote:3q216g4q]
Он в самом насосе. Можно ром проверить в него вдуть нельзя, выдуть можно (если клапан в нем рабочий), система нипель

А ниче, что при повороте ключа зажигания во 2 положение насос начинает качать?
Я решил вопрос (правда не 4 секунды заводилась, а 1.5-2 оборота) сменой заправки
[quote="an391":3aec8vmq][quote="Vaski":3aec8vmq]Добродії, дякую за активність в темі та за підказку!
Провірити клапан в насосі можна тільки установкою додаткового клапана, який не буде давати бензину стікати назад в бак?[/quote:3aec8vmq]
Он в самом насосе. Можно ром проверить в него вдуть нельзя, выдуть можно (если клапан в нем рабочий), система нипель

[/quote:3aec8vmq]
В насос дути чи шо?

Чи можна шланг від фільтра паливного від"єднати, бенз стече трохи і туда подути, щоб насос не витягувати?
Дуй как тебе угодно)))

[quote="Kulichok":s2v5lbx5]А ниче, что при повороте ключа зажигания во 2 положение насос начинает качать?
Я решил вопрос (правда не 4 секунды заводилась, а 1.5-2 оборота) сменой заправки[/quote:s2v5lbx5]
не всегда и не везде, и даже если докачал, этого не всегда хватает...
[quote="BMW_3xx_i":1r6qplm1]насос[/quote:1r6qplm1]
Или забита приемная сетка...
ни разу не видел за все время на е36 такого...
Ну а якшо перед заводкою замість реле поставити перемичку, щоб постійно качав насос і попробувати завести?
Можна так провірити чи справа в клапані? Чи я не правий?
Проще снять насос и проверить

[quote="BMW_3xx_i":2xzoe07b]ни разу не видел за все время на е36 такого...[/quote:2xzoe07b]
Да, на БМВ действительно какие то живучие сетки, но бывает иногда. К тому же в конкретном случае в баке может стоять уже что угодно, включая инородную сетку.
Ще не тестував, та думаю, що насос все таки прийдеться поміняти.
По бошу є 2 замінники:
- 0580314076 - 1 863,00грн +-
- 0580453053 - 893,00грн +-
Хто що може сказати по цих варіантах, в чому їх відмінність, крім ціни?
Знайомий, який займається продажем запчастин сказав, що 0580453053 - це старий номер по бошу, 0580314076 - новий номер. Можна брати як той так і інший. Ще сказав, що як варіант Магнетті Мареллі - не гірше теперішнього Бошу буде. І ціна адекватна- 750 грн. Так як машина їздить на газі, то напевно його і візьму.
Сьогодні замінив масло зі всіма фільтрами, включаючи паливний, завтра подивлюсь чи щось поміняється.
Купив я новий насос, перед встановленням провірив його (чи тримає той зворотній клапан), поставив, і результату, як виявилося - НУЛЬ. Проблема як була так і залишилася. За те тепер маю запасний робочий насос

От тепер думаю, в чому ще може бути справа. Хлопці, які ідеї?

проверь манометром держится ли в системе давление...
Продовження теми.
Було виявлено потріскані наконечники свічок на 1 та 4 циліндрі. Так як окрім проблеми з поганим запуском є ще проблема нерівномірної роботи двигуна (були помилки по пропусках запалювання), купив та установив комплект нових дротів Бремі. Проблеми із запуском дроти звичайно не вирішили.
Вчора підкидав котушку запалювання та клапан регулювання ХХ зі справного авто. Нічого не змінилося.
Також після порівняння е36 м43 з моєю м44 відчутної різниці в динаміці не відчув. На своїй ніби причіп ще тягну.
Починаю вже думати на розходомір повітря.
Можливий варіант, що через розходомір нерівно працює? Як його провірити?
[quote="Vaski":3nv6o36r]Починаю вже думати на розходомір повітря.
Можливий варіант, що через розходомір нерівно працює? Як його провірити?[/quote:3nv6o36r]
так же подкинуть с рабочей машины. Ну а еще ошибки есть после замены свечей и проводов?
Может датчик дросселя выделывается...?
Наразі шукаю машину з М44 двигуном на місці.
Сьогодні пробував заводити зі знятою фішкою розходоміра. Тряска двигуна не пропала. І змін в кращу сторону також не відбулося.
Можливо вся проблема в ДПКВ. Читав, що через нього можливі подібні проблеми. Як би його провірити перед заміною?
[quote="Vaski":2lfol2s0]Наразі шукаю машину з М44 двигуном на місці.
Сьогодні пробував заводити зі знятою фішкою розходоміра. Тряска двигуна не пропала. І змін в кращу сторону також не відбулося.
Можливо вся проблема в ДПКВ. Читав, що через нього можливі подібні проблеми. Як би його провірити перед заміною?[/quote:2lfol2s0]
у меня при отключении машина вроде глохнет
[quote="S@nEk":19ba15qv][quote="Vaski":19ba15qv]Наразі шукаю машину з М44 двигуном на місці.
Можливо вся проблема в ДПКВ. Читав, що через нього можливі подібні проблеми. Як би його провірити перед заміною?[/quote:19ba15qv]
у меня при отключении машина вроде глохнет[/quote:19ba15qv]
Я відключав роз"єм на заглушеній машині, а тоді заводив.
Замовив сьогодні новий ДПКВ. Стоїть ще оригінал БМВ (можливо рідний). Якщо проблема не в ньому - то піду на заправку по бензин

Новий ДПКВ проблеми не врішив...
[quote="Vaski":1aenmpuy]Новий ДПКВ проблеми не врішив...[/quote:1aenmpuy]
значит это часто распространённая проблема М44 с холодным запуском.
http://e36club.ru/forum/showthread.php?t=206990 надо читать. Если в кратце, то по заводу там сервисники сдвигали УОЗ на 6 градусов в какую-то сторону.
[quote="S@nEk":m22c0fg1][quote="Vaski":m22c0fg1]Новий ДПКВ проблеми не врішив...[/quote:m22c0fg1]
значит это часто распространённая проблема М44 с холодным запуском.
http://e36club.ru/forum/showthread.php?t=206990 надо читать. Если в кратце, то по заводу там сервисники сдвигали УОЗ на 6 градусов в какую-то сторону.[/quote:m22c0fg1]
Чув про цю проблему, та думаю вона мого випадку не стосується. Хоча би по тій причині, що двигун і зараз при +30 на вулиці так само погано заводиться, при чому тільки перший раз. А зимою, в мороз - буває краще. Та й проблеми спочатку не було взагалі, з часом одиничні випадки ,потім все частіше, тепер кожного разу.
Ну що ж, думаю наступним піде під заміну регулятор тиску палива. Скоро вже все буде нове стояти

[quote="Vaski":17edm5h3]Ну що ж, думаю наступним піде під заміну регулятор тиску палива. Скоро вже все буде нове стояти

[/quote:17edm5h3]
може датчик коленвала или распредвала?
[quote="Vaski":2idc13m3]Новий ДПКВ проблеми не врішив...[/quote:2idc13m3]
Было, Сань.
Смотри топливную, плохой запуск это в первую очередь она. Сразу как завелась, какой из выхлопной трубы запах/цвет?
[quote="Rasp":1e5slpji]Смотри топливную, плохой запуск это в первую очередь она. Сразу как завелась, какой из выхлопной трубы запах/цвет?[/quote:1e5slpji]
По паливній - новий бензонасос, паливний фільтр. Сьогодні заміряв тиск в рампі на заведеному двигуні - 2,5 Бара на ХХ при номінальних 3 Бара. Правда не впевнений в показниках манометра, так як використовував звичайний колісний. Зняв регулятор тиску палива, оглянув, продув, поставив назад. Короче крім поганого першого старту ще й робить вона поганенько так... Коли прогріється - краще трохи.
Вихлоп взагалі хреновий, пердить. Потужності відчуваю не розвиває всієї.
Треба якогось електрика толкового шукати напевно.
Вже й не знаю в чому справа може бути. Може ланцюг розтягнувся?
Цепь и метки это вариант.
Продовжимо)
Вчора був замінений на новий БОШ регулятор тиску палива. Результату немає ні по запуску ні по роботі двигуна.
По датчиках ще залишився ДПРВ та лямбда зонд, ну і датчик детонації.
Хтось міняв собі ДПРВ по причині його несправності? Які ознаки? А то ніби не голосно форси клацають, хотя ХЗ як воно має бути)
[quote="Vaski":32c7js3r]Продовжимо)
Вчора був замінений на новий БОШ регулятор тиску палива. Результату немає ні по запуску ні по роботі двигуна.
По датчиках ще залишився ДПРВ та лямбда зонд, ну і датчик детонації.
Хтось міняв собі ДПРВ по причині його несправності? Які ознаки? А то ніби не голосно форси клацають, хотя ХЗ як воно має бути)[/quote:32c7js3r]
Вряд ли кто-то менял, они живучие. Обычно обороты плавают на железных расходомерах.
Хоча в мене і не залізний розходомір, та причина думаю не в ньому. Фішку знімав з нього - краще працювати не стала. Є ще момент, не знаю чи писав про нього: на заведеному двигуні, на ХХ буває таке як якийсь провал оборотів. Робить, робить собі, тут в один момент на секунду обороти різко падають, що чуть не заглохне (але при тому ніразу не заглохла) і одразу різко піднімаються, але двигуном вже ковбасить. Що це може бути?
Чому не заводиться?
Чим найкраще діагностувати е36? Яким прибором?
[quote="Vaski":3a6eb94f] на заведеному двигуні, на ХХ буває таке як якийсь провал оборотів. Робить, робить собі, тут в один момент на секунду обороти різко падають, що чуть не заглохне (але при тому ніразу не заглохла) і одразу різко піднімаються[/quote:3a6eb94f]
Тоже иногда такое бывает

[quote="318IS":3g5hbsfu][quote="Vaski":3g5hbsfu] на заведеному двигуні, на ХХ буває таке як якийсь провал оборотів. Робить, робить собі, тут в один момент на секунду обороти різко падають, що чуть не заглохне (але при тому ніразу не заглохла) і одразу різко піднімаються[/quote:3g5hbsfu]
Тоже иногда такое бывает

[/quote:3g5hbsfu]

Это особенность 44-х моторов. Редко, но такое бывает.
У меня пяток раз уже было за год.
Нах мені був той М44, краще вже б з М43 взяв, якби знав, що такий гемор буде

Повівся на тих 140 дохлих коней після М50В25. Хоть в когось той двигун працює нормально?

Блін, ще забуваю попробувати з накату завести її.
Странно ты как-то антисвапнулся...
[quote="Vaski":3n1ce3vr]Нах мені був той М44, краще вже б з М43 взяв, якби знав, що такий гемор буде

Повівся на тих 140 дохлих коней після М50В25. Хоть в когось той двигун працює нормально?

Блін, ще забуваю попробувати з накату завести її.[/quote:3n1ce3vr]
та в принципе он у всех нормально и работает...
То бывают периодически проявляются какие-то секундные глюки.
А у тебя действительно что-то каверзное попалось.
Мотор беред ссвапом работал на доноре нормально или брал вслепую?

Мужики, та я нормальний. Ніколи би не проміняв М50 2.5 на 4 циліндри.
Можливо не зрозуміло написав. Машина попередня була з М50 - продав, потім купив з М44. Отак

После прочитанного подумал что свап был М50В25 на М44

Теперь понял

Форсунки топливные у тебя усцыкаются, одна или несколько
по сути кроме как на заводку больше ни на что не влияет
снимай, и на стенд на проверку, для отбраковки
прочистить их лишним не будет, но текущую форсунку навряд так починишь, ток менять
[quote="AlexKey":27ruarr5]Форсунки топливные у тебя усцыкаются, одна или несколько
по сути кроме как на заводку больше ни на что не влияет
снимай, и на стенд на проверку, для отбраковки
прочистить их лишним не будет, но текущую форсунку навряд так починишь, ток менять[/quote:27ruarr5]
Також думав над таким варіантом. Пізніше планую провірити їх.
Вчора знайшов час та вирішив, все таки, провірити мітки ГРМ. Як виявилося - там теж все в порядку.
[img:1127k5xp]http://i.piccy.info/i9/ecb05bb2e0575139902a0221e210d222/1470927705/324977/1059720/IMG_3725.jpg[/img:1127k5xp]
[img:1127k5xp]http://i.piccy.info/i9/a324f2b355e4ecf9389dc50a1bffc2b8/1470927827/319170/1059720/IMG_3727.jpg[/img:1127k5xp]
[img:1127k5xp]http://i.piccy.info/i9/64385dce2270598afb24faf6a285349b/1470927860/270545/1059720/IMG_3728.jpg[/img:1127k5xp]
Ще не провірено:
-ДПРВ
-Паливні форсунки
[quote="Vaski":3sj07og6]Вчора знайшов час та вирішив, все таки, провірити мітки ГРМ. Як виявилося - там теж все в порядку.
[img:3sj07og6]http://i.piccy.info/i9/ecb05bb2e0575139902a0221e210d222/1470927705/324977/1059720/IMG_3725.jpg[/img:3sj07og6]
Ще не провірено:
-ДПРВ
-Паливні форсунки[/quote:3sj07og6]
вот это как раз может быть и не правильно )
[url:3sj07og6]http://tis.bmwcats.com/doc1046062/[/url:3sj07og6]
Много писали о том что после сдвига угла на 6 градусов в сторону запаздывания как описано помогало с запуском на холодную после простоев.
[b:3sj07og6]Возможно[/b:3sj07og6] тебе эта информация будет полезной. Хотя я понимаю что вроде это не совсем относится к твоим симптомам. Но, те у кого проделана данная процедура официалами на гарантийном обслуживании как правило не имеют никаких проблем с запуском (особенно на холодную).
Кстати почему всё так чисто?) Какой пробег, какое масло, как часто меняешь?
Питання на рахунок чистоти думаю можна сприйняти як комплімент машині)))
Пробіг по приборці 330 тис.
Масло Rymax 5w40, міняю кожні 10 тис.
Про 6 градусів читав, та не впевнений, що це мій випадок.
[quote="Vaski":17m4dty8]Питання на рахунок чистоти думаю можна сприйняти як комплімент машині)))
Пробіг по приборці 330 тис.
Масло Rymax 5w40, міняю кожні 10 тис.
Про 6 градусів читав, та не впевнений, що це мій випадок.[/quote:17m4dty8]
еще говорят за гидрокомпенсаторы, что из-за них такое может происходить на этом моторе.
Давно мене тут не було)))
Мужики, проблема вже давно вирішена. Точніше вирішилася сама після того, як я перестав їздити на газі.
Суть в тому, що за період стоянки через клапан чи мембрану чи ще щось у впускний колектор находила певна к-сть газу. При запуску получалася перенасичена суміш (газ+бензин). От вона і не заводилася. Після того як виїздив весь газ і пару днів поїздив на бензі - все стало на свої місця. Машина заводиться без проблем. До цього часу їжджу на бензині, тому кудою саме просочувався газ ще не знаю.
Головне, що в мене така думка закрадалася від самого початку (на рах газу).