Функции форума ограничены, мы переносим данные на новый сервер.

А пока что можете заглянуть на нашу группу Facebook: www.facebook.com/groups/e36club.com.ua
Форум Техничка Підскажіть по лямда-зонду

Підскажіть по лямда-зонду

Shushyk 2013-10-31 10:38
Всім привіт. Ситуація наступна: Мотор м40 в16 На холостому потряхує причому не стабільно а припливами і буває тупить при розгоні. Промив топливну, поміняв фільтра, свечі, промив регулятор холостого , бензонасос новий, підсоса нема. Грішу на кришку розприділювача і бігунок які сильно зношені. Заказав, скоро приїдуть. Діагностика помилок не показує. А тепер питання по лямді: якщо відключити лямду, робота мотора повиння мінятися чи ні, а то в мене шо з лямдою шо без неї один фіг одинаково працює. Буду вдячний за підсказки.
S@nEk 2013-10-31 11:44
[quote="Shushyk":8dmzp6hr]якщо відключити лямду, робота мотора повиння мінятися чи ні, а то в мене шо з лямдою шо без неї один фіг одинаково працює. Буду вдячний за підсказки.[/quote:8dmzp6hr] Всё правильно. Ничего меняться не должно. Просто блок ДМЕ перестаёт корректировать смесь по показаниям лямбды и делает это по каким-то средним заводским параметрам. Но вот если в фишку лямбды попадёт вода когда он подключен, то колбасить будет примерно как ты и описываешь. Я по этой причине купил лямбду с длиной кабеля 760 мм и перенёс фишку под капот возле аккумулятора.
Shushyk 2013-10-31 14:41
ну в мене там фішка суха, значить лямда в порядку, а колбасить із за другої причини. Хоча я десь читав, що якщо лямда не працює або дає не правильні показники то мотор на холостому не стабільно працює і динаміка погіршується. Ладно поміняю розприділювач з бігунком тай побачим.
Valery1983 2013-10-31 17:18
[quote="Shushyk":3jsdj45o]ну в мене там фішка суха, значить лямда в порядку, а колбасить із за другої причини. Хоча я десь читав, що якщо лямда не працює або дає не правильні показники то мотор на холостому не стабільно працює і динаміка погіршується. Ладно поміняю розприділювач з бігунком тай побачим.[/quote:3jsdj45o] Всё верно, из-за нерабочей лямбды и колбасить может... но раз при отключении лямбды ничего не поменялось, значит не в ней дело :a_g_a:
S@nEk 2013-10-31 18:10
[quote="Shushyk":217qqb8a]ну в мене там фішка суха, значить лямда в порядку,[/quote:217qqb8a] пусть это и не лямбда, но фишка может набрать воды внутрь, а снаружи быть сухой.