Функции форума ограничены, мы переносим данные на новый сервер.

А пока что можете заглянуть на нашу группу Facebook: www.facebook.com/groups/e36club.com.ua
Форум Техничка Різьба клапанної кришки. (Рішення)

Різьба клапанної кришки. (Рішення)

Shushyk 2013-10-29 11:20
Всім привіт. Значить ситуація така: Погнало масло через клапанну кришку. При заміні прокладки виявилось що 6 із 8 болтів зірвана різьба. Але тоді за відсутності часу прийшлось порсто позатягувать на скільки це можливо. Через дві неділі опять поперло масло. Коротше, прийшлось задуматися над вирішинням проблеми. Перерив кучу форумів і знайшов пару вріантів, або нарізати нову різьбу під 8 або ставити рем коплекти но там тоже гемора з розсверловкою. Спочатку думав нарізати різбу на 8, але тут на днях в гаражах зустрів знайомого який якраз ремонтував свого Москвича 412. Глянув я на його мотор в якого клапанна кришка стоїть на шпильках, і тут мені прийшла в голову супер інженерна мисля :-D. Коротше погнав я в будівельний магазин і купив там метрову шпильку на 6 ну і кучу шайбочок і гайок. Примірявши шпильку, було виявлено що різьба в блоці на пару міліметрів глибша ніж болти кришки, для шпильки впринципі повинно хватити. Нарізав 6 шпильок (довжиною по 5 см., не більше а то потім кришка не влізе), підігнав їх на точилі і вкрутив в головку блока. Затягував двума гайками. Кришка зайшла з трудом, але зайшла :-D . Результат: 6 із 6 затянулись на ура. Дві неділі подтьоків масла немає. Ціна питання - 10 гр. Може комусь пригодиться хто не хоче возитися з нарезкою різьби. Мотор М40 В16.
Biker_ 2013-10-29 11:38
Нормальне рішення, тільки от шпилька із будівельного магазина не дуже якісна, може на довго не вистачити.
Shushyk 2013-10-29 11:50
Може і так, зато є ще пів метра запасної :-D :-D :-D . Хоча з теперішньою якістю обробки метала і дорогої може на довго не хватити. У друга на ваз 2106 з нової ступиці колесо відпало, тупо різьбу злизало. Болти то ще старої закалки.